Contact

Jan (Harm) Warringa werd in 1950 in het Overijsselse Vroomshoop geboren, waar hij ook opgroeide.

Na z’n middelbare school afgemaakt te hebben, ging hij als (aankomend) decorateur werken op de etalage- en decoratieafdeling van een grootwinkelbedrijf in Almelo.

In dezelfde stad volgde hij in de avonduren de opleiding tot etaleur/reclameschilder aan de Nederlandse Vakschool voor Decoratie-,Etalage- en Reclamekunst “DEVA”. Hier werd hij bekend gemaakt met de eerste beginselen van de (reclame)schildertechniek.

Na een aantal jaren verruilt hij zijn creatieve baan voor een carrière in het bank- en verzekeringswezen. Na zijn pensionering als directeur van een verzekeringsmaatschappij in 2010, pakt hij de draad van het schilderen, nu hij wat meer vrije tijd heeft, weer op en gaat als hobby abstracte schilderijen maken.

Bij het schilderen heeft hij een voorkeur voor doeken van een wat groter formaat. Hij gebruikt graag de primaire kleuren, rood, geel  en blauw voor zijn schilderijen. Maar er zijn ook schilderijen van zijn hand waar groen, oranje of roze de hoofdkleur vormt.
Kenmerk is steeds dat de verf rijkelijk op het doek wordt aangebracht.

Omdat hij nog niet zo lang schildert, is hij de experimentele fase nog niet te boven. Er zijn nog uitdagingen te over.  Zo past hij regelmatig gemengde technieken toe en kiest hij (soms) bewust voor een van zijn eerdere werk afwijkende stijl. Zo houdt hij het schilderen spannend en probeert hij expressieve diepgang te bereiken.

Jan (Harm) Warringa
warringa.kuipers@gmail.com
Nijkerk